Frittata met champignons, kaas en prei

21 januari 2019Dagmar
Blog post

Deze frittata met champignons, kaas en prei maakte ik met allerlei restjes en lekker dat hij was! Ik vind een frittata een handig gerecht om allerlei ingrediënten op te maken. Van niets iets lekkers maken, dat vind ik zo leuk! Ik werd tot deze lekkere en makkelijke frittata geïnspireerd door de smaakbijbel. In de smaakbijbel staan allerlei lekkere smaakcombinaties opgenomen en ik bedacht deze frittata met behulp van verschillende bij elkaar passende smaakmakers die ik nog in huis had. Over dit handige boek heb ik een review geschreven mocht je dat interessant vinden. Deze koolydraatarme vegetarische frittata vormt trouwens een smakelijke lunch. Lekker met een kopje soep en/of frisse salade.

frittata met champignons, kaas en prei
Na het bakken in de oven kun je van deze frittata met champignons, kaas en prei mooie punten snijden.

frittata met champignons, kaas en prei
Zin om deze frittata met champignons, kaas en prei te maken? Lees dan snel verder.

Ingrediënten voor Frittata met champignons, kaas en prei
(voor ongeveer 8 stukjes /8 porties)
4 eieren
250 gram champignons
ongeveer 100 gram zachte Franse kaas zoals brie of port salut
een paar eetlepels geraspte kaas zoals Parmezaan, oude geitenkaas of Provolone (of een combi)
1 prei
1 ui
een paar zoete cherrytomaatjes
1 teen knoflook
25 ml kookroom (light)
wat blaadjes verse tijm
vloeibare boter of olijfolie
wat fjngesnedenverse peterselie + extra om te garneren
peper en zout

Verder heb je een quichevorm met een diameter van ongeveer 25 cm nodig. Ik gebruikte een porseleinen bakvorm uit 1 stuk en niet met een losse bodem ter voorkoming van het verdwalen van de vulling in de oven.

Frittata met champignons, kaas en prei recept
1.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quichevorm in met wat boter of olijfolie. Snijd de prei in ringen en spoel hem daarna schoon. Laat de prei uitlekken in een vergiet. Borstel de champignons waar nodig schoon en snijd ze in schijfjes.

2. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Bak ze samen glazig in 2 eetlepels vloeibare boter of olijfolie in een grote koekenpan.Bak wat van de tijmblaadjes en fijngesneden peterselie mee. Kruid naar smaak met peper en zout. Bak de champignons mee tot ze zacht zijn. Bak daarna de prei mee tot deze ook zacht is. Kruid naar smaak met peper en zout.

3. Roer de eieren los met de kookroom. Doe de groente erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ingevette quichevorm. Scheur de zachte kaas in kleine stukjes en verdeel samen met de geraspte kaas over de quichevorm. Halveer de cherry tomaatjes en duw ze met de bolle kant in de frittata. Bak de frittata ongeveer 35 minuten of tot hij mooi goudbruin is gegratineerd in de oven. Laat de frittata 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Garneer met de achtergehouden peterselie.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht