Frisse pasta salade met spekjes

3 juli 2015Dagmar

Een lekkere en makkelijke koude pasta salade, ideaal voor die warme dagen dat je geen zin hebt om lang achter het fornuis te staan maar wel graag lekker wilt eten. In deze salade worden penne gecombineerd met bacon, rode paprika, Parmezaanse kaas in een romige saus op basis van crème fraîche en tomatenketchup. De basilicumolie en verse blaadjes basilicum die erbij worden geserveerd zorgen voor een lekkere frisse toets en voegen wat bijzonders toe aan deze simpele salade.

untitled-365
icon-star-o Tip 1: koel de penne na het koken af in een kom water met ijsklontjes. Zo hoef je niet te wachten totdat de pasta afgekoeld is.
icon-star-o Tip 2: blancheer de stukjes paprika ongeveer 1 minuut in kokend gezouten water en koel deze daarna ook meteen af in kom met ijswater.
icon-star-o Tip 3: snijd de paprika en Parmezaanse kaas in even kleine stukjes. Op een mooi bord geserveerd en gegarneerd met de fris-zoete basilicum zet je iets bijzonders op tafel. 

Dit heb je nodig voor 2-3 personen
250 gram penne, gekookt en afgekoeld
150 gram bacon, in reepjes gesneden en goudbruin gebakken in wat boter of olie
1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden, geblancheerd en afgekoeld
75 gram parmezaanse kaas, in kleine stukjes gesneden
200 gram crème fraîche
6 eetlepels ketchup
6 eetlepels geroosterde pijnboompitten
een mespunt gerookt paprikapoeder
peper en zout naar smaak
basilicumolie
een handje verse basilicum, in stukjes gescheurd

Zo maak je de frisse pasta salade met spekjes
1. Roer de crème fraîche met de ketchup tot een egaal mengsel in een grote kom. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout.

2. Doe de penne, bacon, kaasblokjes en paprika erbij en roer alles goed door elkaar.

3. Sprenkel wat basilicumolie over elk bord en schep wat pasta salade in het midden. Strooi wat pijnboompitten eroverheen en garneer met de gescheurde basilicumblaadjes. Serveer meteen.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze avocado kruidenboter misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze Amerikaanse BBQ burgers?
Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht