Flammkuchen met kip en truffel

12 juni 2016Dagmar

Flammkuchen. Deze pizza met crème fraîche belegd met spek en ui ken je misschien al? En die basis alleen al is om je vingers bij op te eten zo lekker! Deze flammkuchen – ook wel Tarte Flambée genoemd- wordt naast spek en ui ook nog belegd met gerookte kipfilet, champignons en een truffel paddestoeltapenade. En dat maakt dat ik er niet alleen mijn vingers bij opgegeten heb, maar ook het bord heb afgelikt. Serieus. In plaats van het deeg zelf te maken, besloot ik voor deze vertruffelijke versie het taartdeeg van Tante Fanny te kopen en uit te proberen. Ideaal, want nu hoefde ik deze flammkuchen alleen nog maar te beleggen, in de oven de schuiven en er na ruim een kwartiertje mijn tanden in te zetten  icon-smile-o

Flammkuchen met kip en truffel
Flammkuchen is oorspronkelijk een recept uit de Elzas waarbij een dun brooddeeg met crème fraîche wordt belegd met spek en ui. In deze versie dus ook nog met o.a. kip en truffel. Vlak voor het serveren kun je er desgewenst nog wat rucola en Parmezaan schilfers (of geraspte Parmezaan) over strooien. Gevaarlijk lekker!

Dit heb je nodig voor 1 flammkuchen met kip en truffel (hoofdgerecht voor 2 personen)
1x Tante Fanny flammkuchendeeg (260 gram)
2 eetlepels magere kwark gemengd met 2 eetlepels crème fraîche
1 ui in zo dun mogelijke halve ringen gesneden
50 gram biologische spekreepjes
50 gram champignons (ongeveer 2 grote)
1 eetlepel olijfolie
4 plakjes gerookte kipfilet (boterhammenbeleg)
4 -5 theelepels truffel paddestoeltapenade (deze gebruikte ik)
peper en zout uit de molen
Om te garneren:  wat rucola en wat Parmezaans schilfers (optioneel)

En zo maak je flammkuchen met kip en truffel
1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrische oven). Verwarm de olijfolie in een koekenpannetje met een anti-aanbaklaag. Bak hierin de spekreepjes en champignons totdat ze goudbruin beginnen te verkleuren. Kruid met peper en laat uitlekken op wat keukenpapier.

2. Rol het flammkuchendeeg uit over een bakplaat. Verdeel het kwark-crème fraîche mengsel over het flammkuchendeeg.

3. Beleg de flammkuchen achtereenvolgens met de kipfilet, champignons en spekjes. Verdeel de truffel paddestoeltapenade en ui over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in ongeveer 15 minuten gaar of totdat de zijkanten goudbruin zijn verkleurd.

4. Haal de flammkuchen uit de oven. Laat 5 minuten afkoelen. Optioneel: vlak voor het serveren garneer je de flammkuchen met wat rucola en Parmezaan schilfers.

Tip: serveer er nog een frisse salade bij.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze saté marinade misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
     

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

3 Reacties

  • Maris

    16 juni 2016 at 3:05 pm

    Klinkt lekker en ziet er zeker goed uit! Zo leuk dat de flammkuchen nu eindelijk ook in Nederland begint te landen. Soms zijn we maar traag hier 😉

  • Hanita

    3 januari 2017 at 8:34 pm

    Deze is VERTRUFFELIJK VERUKKELIJK!
    Zeer eenvoudig te maken en inmiddels al een paar keer gemaakt. Bedankt voor dit recept.

    1. Dagmar

      3 januari 2017 at 8:59 pm

      Leuk Hanita! Het is ook 1 van mijn favorieten 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht