Eiersalade recept + variatietips

21 maart 2016Dagmar

Met dit basis eiersalade recept  -met lekkere variatietips- maak je je eigen romige eiersalade. Leuk voor het Paasontbijt maar ook prima als hapje op een verjaardagsfeestje of bij je lunch. In deze versie heb ik yoghurt mayonaise gebruikt maar je kunt natuurlijk ook gewone mayonaise gebruiken. Eigenlijk altijd lekker en zo gemaakt. 

Eiersalade recept + variatietips
Zo maak je dit eiersalade recept: halveer 3 hardgekookte gepelde eitjes en lepel de eierdooiers eruit. Doe deze een kom en prak deze fijn met een vork met daarbij 3 flinke eetlepels (yoghurt) mayonaise. Snijd het eiwit in kleine blokjes en schep deze onder het eierdooier-mayonaise mengsel. Breng naar wens op smaak met wat peper, zout en fijngeknipte bieslook. En klaar is je basis eiersalade waar je lekker mee kunt varieren. Lekker op een broodje, geroosterd brood of toastjes.

Variatietips voor dit eiersalade recept:
– Meng nog wat hamblokjes en fijngesneden ananasstukjes onder de eiersalade. Voeg zo nodig wat extra mayonaise toe.
– Combineer het basisrecept met een fijngesnipperd sjalotje, of wat fijngesneden augurk of komkommer. Lekker fris!
– Breng de eiersalade verder op smaak met een beetje kerriepoeder en stukjes kip. Dan is het eigenlijk meer kip-kerrie salade maar dat maakt niet uit, toch?
– Roer wat stukjes bacon onder de eiersalade. Tè lekker.
– Houd je van pittig? Leef je uit met sambal of sriracha. Bring it on!

untitled-22
Ook heel lekker! Het recept voor deze gevulde eieren vind je hier.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze chocoladetaart met een dikke laag chocoladeglazuur misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

 

1 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht