Delicatessen tips! Dit zijn mijn persoonlijke tips voor lekkerbekken

17 maart 2019Dagmar
Blog post

Als foodie word ik blij van alles wat met lekker eten en drinken te maken heeft. Onlangs bezochten Stephanie en ik de voorjaarsbeurs van Voets specialiteiten; de jaarlijkse foodbeurs voor foodprofessionals. Daar deden we de ene culinaire verrassing na de andere. In dit artikel zet ik onze meest bijzondere, verrassende en lekkere ontdekkingen op een rij die je wat ons betreft beslist eens zou ‘moeten’ proberen. Stuk voor stuk echte aanraders! Vinden wij als lekkerbekken dan…

Barú Hot Drinks: 1 van onze ontdekkingen tijdens de Voets voorjaarsbeurs

Een van onze eerste ontdekkingen zijn de heerlijke producten van het Belgische Barú. Stel je eens een fluffy marshmallow voor, gehuld in een delicaat jasje chocolade en gevuld met coffee and cream of karamel. Hemels toch? Maar Barú heeft nog meer lekkers! Nutty Thins zijn flinterdunne stukjes chocolade met lekkere smaken zoals bijvoorbeeld pure chocolade met geroosterde amandel en chili. Wat een ontzettend leuke en lekkere combi! Of wat dacht je van de lekkere Hot Drinks in de mooie blikken op de foto. Er zitten ook leuke figuurtjes bij om je drankje nog specialer te maken. Wij zijn enthousiast vanaf het eerste hapje! Neem eventueel een kijkje op de website van Baru.
Ernesto: de trotse en enthousiaste bedenker van een heerlijke portsiroop

Op de foto voormalig kok en de trotse en enthousiaste bedenker van een heerlijke portstroop. Zo leuk om allerlei gepassioneerde ondernemers te ontmoeten. Het enthousiasme straalt er van af zoals je kunt zien. En na deze portstroop geproefd te hebben snappen wij helemaal waarom. Kijk voor meer info op www.emvfood.nl
De heerlijke salade dressings van Kiooms zijn een echte aanrader!

Salade saai? Echt niet! En beslist niet met deze heerlijke dressings van Kiooms. We proefden de mosterd dressing en de variant met knoflook. Lekkere pure dressings met een mooi zuurtje. Heerlijk! www.kiooms.nl
Een echte aanrader deze gerookte bieten ketchup van the foraging fox!

Nog zo’n ontzettende lekkere smaakmaker die we tijdens de voorjaarsbeurs ontdekten was deze gerookte bietenketchup van the foraging fox! Met minder suiker en op basis van op eikenhout gerookte bieten. We werden ontzettend blij van de lekkere smaak en de knalroze (natuurlijke) kleur. www.foragingfox.com
Als koffieleut wil. je. dit. Toch?

Geniaal vonden wij als rasechte koffieleuten deze eetbare koffiekopjes van Chocup! Een lekkere wafel (niet die ijssalon kwaliteit) voorzien van een laagje pure Belgische chocolade. Uiteraard namen wij de proef op de som: het kopje werd niet zacht, de wafel en chocolade overheersten de koffie niet en nadat de koffie op was genoten we van het wafeltje. Zei ik al dat we dit geniaal vonden? Chocup.
Distillateur Jop met de Jan Limoen limoncello van Nederlandse bodem.

Nederlandse limoncello? Ja hoor, en lekker dat hij is! Ik proefde originele Italiaanse limoncello tijdens mijn culinaire Italië reis maar durf te beweren dat deze minstens net zo lekker is! Maar ook de Jan Jajum gin en kruidenlikeur Jan Jaeger -ook van eigen bodem- zijn erg lekker! www.janlimoen.nl  
Hoe zou jij deze lemon coconut dadel spread combineren? Wij hadden allerlei heerlijke ideetjes!

Dadels vind ik een lekkere manier om gerechten te zoeten zonder traditionele (en bewerkte) suiker te gebruiken. Zo maakte ik onlangs een gruwelijk lekkere Snickers smoothie met pindakaas en dadels. Je snapt dan waarschijnlijk wel dat ik bij de ontdekking van allerlei heerlijke spreads op basis van echte Arabische dadels meteen enthousiast werd. Deze dadel spread met citroen en kokos van Yogi Yousef is nog eens extra speciaal omdat de frisse citroen een lekkere frisse tegenhanger is voor de zoete dadel. Een topcombi vinden Stephanie en ik allebei! Maar dit is nog lang niet alles. Wat dacht je van salted caramel dadel spread? Kijk voor meer info eventueel op de website van Yogi Yousef.
De ananas dip van Voets, erg lekker!

Voets specialiteiten die deze voorjaarsbeurs organiseert heeft zelf ook een aantal heerlijke producten ontwikkeld zoals bijvoorbeeld heerlijke kaasdips. Deze lekkere ananas dip paste perfect bij de Alphenaer geitenkaas. Een hele mooie smaakcombi! De kaasdip die wij allebei het aller-allerlekkerste vonden? De balsamico kaneel dip. Oef…wat lekker! En heel inspirerend! Dat is deze beurs trouwens behoorlijk!
Lekker deze granola bomvol zaden, noten en pitten van Camile's!

Granola, ik ben er fan van. In deze van Camile’s zitten maar liefst meer dan 50 % noten. En dat is niet alleen lekker met bijvoorbeeld yoghurt en een beetje jam, maar ook nog eens puur en voedzaam. Ik houd daarvan!

Salsa vitello tonnato: de droom van de liefhebber van vitello tonnato!

De Italiaanse Benjamino kon haast niet wachten om ons zijn bijzondere producten te laten proeven. Ik weet niet wat ik lekkerder vond, de felgroene heerlijke basisilicumpesto of deze salsa met stukjes tonijn en kappertjes. Benjamino vertelt ons dat hij zijn producten in kleine hoeveelheden en met de allerbeste ingrediënten maakt. En dat is goed te proeven. Kiezen wat we hier het lekkerste vinden is onmogelijk haha! Kijk voor het assortiment van Benjamino eventueel op deze website.
Heerlijke orange curd en tomaten chutney van landgoedwinkel Mariënwaard.

Nog meer moois: de biologische landgoedproducten van Mariënwaerdt uit Beesd, waaronder diverse smaken jams, chutneys, curds en kazen. Wat een heerlijkheid! www.marienwaerdt.nl

Er waren ontzettend veel lekkere dingen te zien en te proeven, teveel om allemaal het welverdiende plekje en spotlight te gunnen in deze blog. Bijvoorbeeld de originele hartige koekjes van Dappepa voor bij wijn, mooie bewuste producten van Nutridia, heerlijke olijfolie van Valderrama en bijzondere delicatessen van Selection Foods. Er zit maar 1 ding op misschien…volgend jaar weer de voorjaarsbeurs bezoeken? Naar welk product ben jij heel benieuwd?

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s: Dagmar
De Voets voorjaarsbeurs was dit jaar gratis toegankelijk voor foodprofessionals, leuk dat ik als foodblogger ook welkom was!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht