Curry met kip en kikkererwten

19 april 2020Dagmar
Blog post

Een tijdje geleden alweer maakte ik de curry ‘the stew’ van Alison Roman: een zalige curry met als hoofdbestanddelen kikkererwten, kokosmelk en spinazie. Man, wat is die lekker! Maar ik houd nou eenmaal van experimenteren dus dit is mijn ietsiepietsie aangepaste versie van deze heerlijke curry. De basis van het recept is hetzelfde maar ik voegde o.a. een andere groente toe (bloemkool, en liet de spinazie achterwege) en ook nog… kip! Verdere paste ik de kruiding wat aan zodat de curry minder vurig is dan die van Alison, maar nog steeds een tikje pittig. Verder heb ik de kikkererwten niet opgesplitst om een deel krokant te bakken maar heb ik alle kikkererwten gewoon meegegaard en daarmee het recept wat vereenvoudigd. Ook smokkkelde ik nog wat garam masala en een limoenblaadje mee in mijn versie. Mmm, ik heb er nu alweer zin in!

Man, wat is hij lekker deze curry met kip en kikkererwten! Tip: je kan hem prima invriezen. Dus dat is lekker makkelijk doordeweeks of als je druk bent maar toch goed wilt eten.

Ingrediënten voor curry met kip en kikkererwten
(hoofdgerecht voor 2 personen)
1 kipfilet van ongeveer 250 gram
1 ui
1 blik kikkererwten (van 310 gram, uitlekgewicht 265 gram)
175 gram bloemkoolroosjes (bevroren)
1 stukje gember ter grootte van je duim
1 limoenblaadje
1 dikke teen knoflook
400 ml kokosmelk (geen light)
1 theelepel kurkuma
1 mespunt chiliflakes
1 mespunt garam masala
250 ml heet water met daarin een halve groentebouillontablet opgelost
peper en zout
olijfolie

Toppings
wat fijngehakte cashewnoten als topping en voor crunch
2 eetlepels crème fraîche (light)
wat fijngesneden munt

Lekker voor erbij: rijst en/of naanbrood

Curry met kip en kikkererwten recept
1. Gebruik liefst een pan met een dikke bodem. Snipper de ui. Schil de gember en snijd hem fijn. Pers de knoflook uit. Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de kip in blokjes. Bak de ui samen met de gember in wat olijfolie tot de ui begint te te verkleuren. Kruid met peper en zout. Voeg dan de uitgelekte kikkererwten toe met de garam masala, knoflook, chili flakes en kurkuma. Bak de kikkererwten kort mee (ongeveer 5 minuten). Schenk dan de kokosmelk en groentebouillon erbij en breng zachtjes aan de kook. Voeg de kipfilet blokjes toe en het limoenblaadje toe en laat de curry een half uurtje zachtjes sudderen zonder deksel.

2. Stoom ondertussen de bevroren bloemkoolroosjes 5 minuten in een stoominzet en verwarm deze op het laatst nog even mee in de curry. Verwijder het limoenblaadje en serveer deze lekkere curry met rijst en/of naanbrood. Top af met de gehakte cashewnootjes en een eetlepel crème fraîche per persoon. Garneer naar wens met wat fijngesneden verse munt. Zalig dit!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht