• Categorie: Vega
  • Gepubliceerd op: mei 21, 2017
  • Geschreven door:

Deze couscous met gegrilde groente maak je met dit heerlijk vegetarisch recept. De basis voor de hoofdgerecht is parelcouscous die je op smaak brengt met een heerlijke pittige pesto, dille en munt. Met wat gegrilde groente zoals aubergine en courgette plus wat zoete geroosterde tomaatjes uit de oven maak je een superlekkere vega hoofdmaaltijd met zo’n 400 gram groente. Ideaal dus voor een dagje zonder vlees en een groente boost!

Couscous met gegrilde groente
Dit vegetarisch couscous recept smaakt heerlijk met gegrilde groente. Een heerlijke couscous salade!
Couscous met gegrilde groente
Yum! Deze parelcouscous met gegrilde groente is om je vingers bij op te eten zo lekker! De bijzondere kruiding met dille en munt maken er een nog lekker hoofdgerecht zonder vlees van!

Dit heb je nodig voor de couscous met gegrilde groente
(vegetarisch hoofdgerecht voor 1 persoon)
100 gram parelcouscous
225 gram gegrilde groente naar wens (ik gebruikte een combi van gegrilde aubergine en courgette)
170 gram cherrytomaten
3 eetlepels chili-zongedroogde tomaten pesto
1/2 theelepel gedroogde dille + extra
1/2 theelepel gedroogde munt + extra
olijfolie
peper en zout naar smaak

Zo maak je de couscous met gegrilde groente
1. Ik maakte dit gerecht met gegrilde groente die ik nog over had van de dag ervoor. Snijd de gegrilde groente in stukken van ongeveer 2 cm.

2. Verwarm de oven voor op 175 graden (electrische oven). Doe de tomaten met een beetje olijfolie plus de gegrilde groente in een ovenschaaltje en zet ze 20-30 minuten in de oven. Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Breng de gare couscous op smaak met de pesto, dille, munt en peper en zout naar smaak. Combineer met de groente uit de oven. Serveer met extra dille en munt om naar wens nog meer te kruiden. Lekker met feta en eventueel tzaziki.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk