Coquilles Saint-Jacques

Coquilles Saint-Jacques! Als er 1 gerechtje is met coquilles waar ik dol op ben dan zijn het deze heerlijke gegratineerde coquilles Saint-Jacques wel! Mijn eigen versie maak ik met een heerlijke romige schaaldierensaus. Heerlijk gegratineerd met kaas en panko uit de oven, mmm! Een lekker en luxe voorgerecht, ideaal voor de feestdagen of een andere speciale gelegenheid. Hier mag je me voor wakker maken…






Ingrediënten voor coquilles Saint-Jacques
(voorgerecht voor 3 personen)
9 kleine coquilles (elke coquille in 4 stukjes gesneden)
ongeveer 150 ml romige schaaldierensaus
3 eetlepels panko
60 gram geraspte gruyère
maïzena
verder heb je nodig
3 schoongemaakte schelpen +
aluminiumfolie of eenpersoons ovenschaaltjes
Coquilles Saint-Jacques recept
1. Verwarm de oven voor op 230 graden (electrische oven). Verwarm de saus en bind met een extra theelepel maïzena volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verdeel de stukjes coquille over de schelpen of ovenschaaltjes. Verdeel de saus hierover en top af met de panko en kaas. Schuif de coquilles ongeveer 15 minuten in de oven of totdat het toplaagje goudbruin is gegratineerd en de inhoud lekker bubbelt.
Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar