Chocolademousse van bonbonbloc

15 december 2017Dagmar
Blog post

Onweerstaanbaar lekker! Deze zalige chocolademousse van bonbonbloc is een waanzinnig populair recept op vertruffelijk, en hij is ook waanzinnig lekker! Extra feestelijk in een champagnecoupe met fruit en eetbare bloemen. Je maakt hem met maar 3 ingrediënten. Je kunt hem een dag tevoren maken, dus ook nog relaxed. Kortom: het ideale kerstdessert! Je maakt deze chocolademousse zonder rauwe eieren, dus iedereen kan meegenieten!

chocolademousse van bonbonbloc
Chocolademousse van bonbonbloc: extra feestelijk in een champagnecoupe versierd met fruit en eetbare bloemen. Ik ben dol op eetbare bloemen, nou ja, dat kun je wel zien denk ik.

Dit heb je nodig voor 4 personen

1 reep bon bon bloc praline melk van 200 gram
1 beker verse slagroom van 250 ml
125 gram mascarpone (roomkaas, prima alternatief voor geklopte eiwitten)

Chocolademousse van bonbonbloc recept
1. Breek de bon bon bloc in kleine stukjes en smelt deze au bain marie. Hiervoor zet je een hittebestendige kom in een pan met een bodempje water. De kom moet goed aansluiten, anders kun je je branden aan de stoom. De kom dient het water niet te raken. Breng het water tegen de kook aan. Niet laten koken, anders kan je chocolade te heet worden en bitter gaan smaken. Roer met een spatel of garde totdat de chocolade helemaal gesmolten is.

2. Mix de slagroom stijf met een mixer. Roer de mascarpone even los, en roer deze dan onder de stijfgeslagen slagroom.

3. Roer de gesmolten chocolade onder het slagroom-mascarpone mengsel.

4. Zet het chocolademengsel in een afgedekte kom of bakje minstens 4 uur in de koelkast. Je kunt de mousse 2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.

Tips:
– Wil je de mousse ook graag in glaasjes serveren zoals op de foto? Gebruik dat een spuitzak met een groot vulmondje.
– Serveer de mousse in een mooi waterglas waarin de laagjes mousse worden afgewisseld met fuit en slagroom. Een soort trifle idee.
– Lekkere combinatie met bijvoorbeeld: gekaramaliseerde nootjes of wat vers fruit (bijv. aardbeien of frambozen)
– Likeurtip: Frangelico.  Dit is een likeur op basis van cacao, vanillebessen en hazelnoten.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

untitled-166

Bereiding, styling en foto’s: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht