• Categorie: Zoet
  • Gepubliceerd op: december 6, 2014
  • Geschreven door:

Onweerstaanbaar lekker! Deze heerlijke chocolademousse van bonbonbloc met maar 3 ingrediënten. Naast superlekker is het ook nog eens makkelijk om te maken. En je kunt het een dag tevoren maken. Dus ook nog relaxed. Kortom: het ideale kerstdessert!

untitled-6
Dit heb je nodig voor 4 personen

1 reep bon bon bloc praline melk van 200 gram
1 beker verse slagroom van 250 ml
125 gram mascarpone (roomkaas, prima alternatief voor geklopte eiwitten)

En zo maak je deze chocolademousse van bonbonbloc
1. Breek de bon bon bloc in kleine stukjes en smelt deze au bain marie. Hiervoor zet je een hittebestendige kom in een pan met een bodempje water. De kom moet goed aansluiten, anders kun je je branden aan de stoom. De kom dient het water niet te raken. Breng het water tegen de kook aan. Niet laten koken, anders kan je chocolade te heet worden en bitter gaan smaken. Roer met een spatel of garde totdat de chocolade helemaal gesmolten is.

2. Mix de slagroom stijf met een mixer. Roer de mascarpone even los, en roer deze dan onder de stijfgeslagen slagroom.

3. Roer de gesmolten chocolade onder het slagroom-mascarpone mengsel.

4. Zet het chocolademengsel in een afgedekte kom of bakje minstens 4 uur in de koelkast. Je kunt de mousse 2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.

Tips:
– Wil je de mousse ook graag in glaasjes serveren zoals op de foto? Gebruik dat een spuitzak met een groot vulmondje.
– Serveer de mousse in een mooi waterglas waarin de laagjes mousse worden afgewisseld met fuit en slagroom. Een soort trifle idee.
– Lekkere combinatie met bijvoorbeeld: gekaramaliseerde nootjes of wat vers fruit (bijv. aardbeien of frambozen)
– Likeurtip: Frangelico.  Dit is een likeur op basis van cacao, vanillebessen en hazelnoten.

Lijkt dit je een lekker toetje? Dan is deze chocoladetaart met glazuur misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze aardbeien slagroomtaart?

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, styling en foto’s: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk