Chocolade koffie ijs zonder ijsmachine

8 juli 2017Dagmar

Misschien kun je maar beter niet verder lezen: dit chocolade koffie ijs is namelijk gevaarlijk lekker! Je maakt dit verslavend lekker dessert zonder ijsmachine en met maar 4 ingrediënten.  Je maakt dit ijs namelijk op basis van gecondenseerde melk. Dat is mierzoete stroperige ingekookte melk met een boel suiker. Daardoor heb je geen eieren nodig om ijs te maken maar ook geen ijsmachine.  Kindjes, aanstaande moeders en mensen die wat ouder zijn kunnen dus ook prima genieten van dit lekker toetje. Combineer de gecondenseerde melk met Cote d’Or chocoladepasta noir (ook heerlijk voor milkshakes), slagroom en oploskoffie. Zet een nachtje in de vriezer en je chocolade koffie ijs zonder ijsmachine is klaar. Mmm!

Chocolade koffie ijs zonder ijsmachine
Chocolade koffie ijs zonder ijsmachineChocolade koffie ijs zonder ijsmachine
Romig, smeuïg en vooral ont-zet-tend lekker. Dit lekker chocolade koffie ijs zonder ijsmachine is makkelijk om te maken. Het moeilijkste is misschien nog wel (een nachtje) je geduld bewaren tot je dit ijs eindelijk kunt proeven! Ik kwam het idee om ijs te maken met gecondenseerde melk tegen bij dit recept van de BBC. Omdat ik laatst een overheerlijke milkshake heb gemaakt met de chocoladepasta van het Belgische chocolademelk Cote d’Or en ik dol ben op koffie bedacht ik deze variant. En lekker dat hij is! De double cream uit het recept van de BBC verving ik door gewone slagroom. 

Ingrediënten voor het chocolade koffie ijs zonder ijsmachine
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
200 gram Cote d’Or chocoladepasta noir
400 ml slagroom
1 tubetje oploskoffie (ik gebruikte nescafé gold decafé)

Chocolade koffie ijs zonder ijsmachine recept
1. Verwarm de gecondenseerde melk met de oploskoffie tot deze is opgelost en laat afkoelen. Meng met de chocoladepasta. Mix dan de slagroom lobbig en spatel deze erdoor. Schenk in een afsluitbare bewaardoos met deksel en zet een nachtje in de vriezer.

Chocolade koffie ijs zonder ijsmachine

Tips: het ijs is wat steviger dan regulier ijs, laat het zeker enkele minuten uit de vriezer een beetje op temperatuur komen. Gebruik een ijsschep die in heet water heeft gestaan om bollen ijs te scheppen.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze chocoladetaart met een dikke laag chocoladeglazuur misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
     

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

  • Petra Wiggers

    11 juli 2017 at 10:27 am

    Dit lijkt me super lekker Dagmar en ga ik zeker maken. Ik heb alles in huis, dus zodra het weer warmer wordt lekker smullen. Groetjes, Petra Wiggers

    1. Dagmar

      11 juli 2017 at 4:17 pm

      Leuk, ben benieuwd wat je ervan vindt Petra!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht