Zijn de kleuren van deze chips van paarse truffel aardappel niet fantastisch? Hij smaakt gewoon naar aardappel maar door zijn bijzondere uiterlijk dat aan een truffel doet denken is hij een echte blikvanger. Een beetje fleur de sel nog erbij en je hebt een prachtig en lekker garnituur.
untitled-95
Wat een prachtige kleuren! Een heel mooi garnituur waarmee je net dat extra’s aan een gerecht geeft en je gasten verrast. Bij dit bijzonder hoofdgerecht zou je de chips kunnen serveren: in bier gesmoorde varkenswangetjes met een kruidige wortelpuree. Het linkje naar het recept vind je onderin. 

Dit heb je nodig voor een klein schaaltje chips
2 truffelaardappeltjes, met schil, gewassen en afgedroogd. Je kunt truffelaardappeltjes o.a. kopen bij Sligro en Versmarkt Rekem (België).
500 ml arachide olie
wat fleur de sel (mooi wat grover Frans zeezout)
verder heb je een mandoline nodig

Zo maak je de chips van truffel aardappel
1. Verwarm de arachide olie in een klein steelpannetje totdat een stukje brood in zo’n 15 seconden goudbruin kleurt.

2. Snijd met behulp van een mandoline fijne dunne schijfjes van de truffel aardappel.

3. Bak de schijfjes totdat je een bruin randje om elk schijfje ziet verschijnen. Frituur de aardappeltjes in een paar keer. De chips moeten krokant zijn en nog grotendeels paars (zoals op de foto’s). Schep ze uit de olie met behulp van een schuimspaan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Kruid af met wat fleur de sel.

Je kunt deze chips als bijzonder borrelhapje serveren of bijvoorbeeld bij dit lekkere stoofgerechtje met malse varkenswangetjes en wortelpuree. Of neem eens een kijkje in de receptenindex, klik hier. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Responses to Chips van truffel aardappel

  1. Maaike schreef:

    Ziet er prachtig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk