Chili-zongedroogde tomatenpesto

21 mei 2017Dagmar

Al een tijdje liep ik rond met het idee om grote rode chilipepers te grillen om er een lekker iets mee te bedenken. Het werd deze pittige overheerlijke chili zongedroogde tomaten pesto! Door de chilipepers te grillen worden ze heerlijk zoet. Ik pureerde ze samen met semi gedroogde tomaten tot een pesto en wat was dat lekker! Met deze pittige pesto kun je alle kanten op. Ik heb er al twee heerlijke hoofdgerechten mee bedacht: een heerlijke parelcouscous met gegrilde groente, dille en munt. En een heerlijke pittige pasta met tonijn uit blik. Beide watertandend lekkere gerechten! Maar je kan nog veel meer met deze homemade pesto!

Chili-zongedroogde tomatenpesto
Je maakt ongeveer 100 ml van deze verrukkelijke chili-zongedroogde tomatenpesto door 7 grote rode chilipepers te grillen met wat olijfolie. Doe ze in een hersluitbaar plastic zakje zodat je het velletje makkelijk kan verwijderen. Als de chilipepers afgekoeld zijn verwijder je het velletje, steeltje en de zaadlijst. Ik deed dat met behulp van een theelepeltje en een scherp mesje. Ik hield ongeveer 55 gram chili vruchtenvlees over. Ik pureerde dit met 55 gram semi gedroogde tomaten en 2 eetlepels olijfolie tot deze heerlijke pittige pesto. Yum! Superlekker in bijvoorbeeld dit gerecht met couscous met gegrilde groente!

Wat kun je met (overgebleven) pesto doen:
– Op een baguette gratineren met wat mozzarella en tomaat in de oven
– Gevogelte vullen
– Pasta pesto maken
– Lekker op een stukje stokbrood als voorgerechtje
– Een lepel pesto in een (tomaten) soep met wat slagroom
– Verdunnen met wat olie en een beetje azijn voor een pesto saladedressing
– Ovenschotel met kip en pijnboompitten
– Een te vullen wrap mee insmeren
– Door de pastasaus
– Champignonhoedjes mee vullen
– Een koude pastasalade mee maken
– Zalmfilet mee insmeren en afbakken
– Op een pizzabodem smeren en daarna beleggen
– Door wat rijst roeren
– Bij carpaccio
– Door wat ongezoete slagroom bij bijvoorbeeld gazpacho
– Door een omelet of frittata roeren
– Mengen onder gehakt voor Italiaanse gehaktballen
– Door wat sour cream roeren en serveren bij gebakken of gepofte aardappels
– Door wat roomboter mengen voor een heerlijke kruidenboter
– In de koelkast onder een laagje olie bewaren voor enkele dagen of invriezen in bakjes voor ijsklontjes.

Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

  • culinaire bagage

    26 mei 2017 at 1:14 pm

    Leuk idee! Ik heb een chilipeperplantje in mijn tuin met zo veel rijpe pepers, dat ik niet goed wist wat ik ermee moest doen. Nu ga ik dus deze pesto maken!

    1. Dagmar

      26 mei 2017 at 4:27 pm

      Leuk! Zo’n plantje wil ik ook nog graag, ben benieuwd waar je de pesto mee gaat combineren. Vast iets heel lekkers!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht