Chewy chocolate cheesecake + winactie

9 maart 2016Dagmar

Toen me werd gevraagd of ik het leuk zou vinden om een recept te bedenken met Sweet Happy Moments-  een superlekkere nieuwe serie koekjes van Nora- hoefde ik daar niet lang over na te denken! Wat een leuke uitdaging! Al heel snel kreeg ik het idee voor deze chewy chocolate cheesecake: ik besloot een taartbodem te maken met de caramel variant en dat leverde een heerlijke chewy taartbodem op. Mmm, dat was al een heel goed begin! De taartbodem combineerde ik met een chocolade cheesecake vulling. Als topping besloot ik te all the way te gaan met mini marshmallows, nog meer koekjes èn chocolade en last maar zeker niet least: homemade carmamelsaus. 

Ok het is geen bikini proof recept. Maar laat dat even los en geniet van elke hap van deze heerlijke chewy chocolate cheesecake! Nieuwsgierig geworden naar de serie Sweet Happy moments koekjes? Lees dan hieronder verder hoe je deze heerlijke chocolade cheesecake zelf kunt maken èn hoe je kans maakt op een Sweet Happy Moments koekjespakket. Namens Nora mag ik namelijk 3 pakketten weggegeven. 


chocolate cheesecakeMmm! Dit zijn lekkere koekjes zeg! Sweet Happy Moments (in 3 smaken) zijn kleine koekbonbons met een grotere verhouding chocolade dan koek. Precies zoals ik mijn koekje graag heb. Mijn favoriet: de caramel variant. Met deze lekkere koekjes bedacht ik deze chewy chocolate cheesecake.

Dit heb je nodig voor 1 kleine maar machtige chocolate cheescake (8 kleine stukjes)
Voor de bodem
1 pak (150 gram) Sweet Happy Moments (ik koos voor de caramel variant) + extra voor de topping
2 eetlepels fijne kristalsuiker
50 gram ongezouten roomboter

Voor de vulling
200 gram suiker
250 ml slagroom
200 gram pure chocolade (in stukjes)
400 gram roomkaas

Voor de topping
mini marshmallows (ongeveer een handje)
wat Sweet Happy Moments naar keuze (in kleine stukjes van ongeveer 1 cm gesneden)
50 gram witte chocolade
50 ml slagroom
12.5 gram ongezouten roomboter
25 gram kristalsuiker
1 eetlepel water

Verder heb je een keukenmachine, een springvorm van 17 cm, en een velletje bakpapier nodig.

En zo maak je de chewy chocolate cheesecake
1. Maal 150 gram Sweet Happy Moments zo fijn mogelijk in een keukenmachine (het blijft een beetje een grof mengsel door de caramel). Voeg de suiker en gesmolten boter toe en maal opnieuw tot het mengsel de consistentie van zand heeft. Klem het vel bakpapier in de springvorm en knip zo nodig bij. Doe de gemalen koekjes in de springvorm en druk voorzichtig aan met behulp van de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm weg in de vriezer om op te stijven.

2. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Laat 5 minuten van het vuur afkoelen.

3. Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Roer de roomkaas los in een kom. Meng de roomkaas met de slagroom en spatel de gesmolten chocolade eronder.

4. Verdeel de vulling gelijkmatig over de springvorm met de koekjesbodem en strijk glad. Laat minstens 4 uurtjes afgedekt opstijven in de koelkast.

5. Decoreer daarna de taart met de koekjes en marshmallows. Smelt de witte chocolade au bain marie. Trek strepen over de taart met behulp van een theelepeltje. Tip: maak snelle bewegingen, dan krijg je mooie strepen chocolade. Verwarm voor de caramelsaus de suiker met het water. Roer niet. Zodra de suiker een mooie lichtbruine kleur heeft haal je de pan van het vuur en roer je er met een garde de slagroom en tenslotte het klontje roomboter onder. Trek op dezelfde manier strepen over de bovenkant van de taart als met de witte chocolade.

untitled-413
Wil jij graag een Sweet Happy Moments pakket winnen? Lees hieronder verder hoe je kans maakt op 1 van de 3 pakketten van deze koekbonbons. In elk pakket zitten drie heerlijke smaken: Caramel (in combinatie met een caramelvulling en 2 soorten Belgische chocolade), Hazelnoot Nougat (in combinatie met een hazelnootvulling Belgische chocolade en hazelnootkrokant) en Cream crispy (in combinatie met een romige crèmevulling ricecrisps en 2 soorten Belgische chocolade). Lekker als geluksmomentje bij je kopje koffie of thee. 

Hoe maak je kans op 1 van de 3 pakketten Sweet Happy Moments?
1. Laat in een reactie hieronder weten met wie je deze koekjes zou willen opeten. De 3 pakketten worden verloot onder deze reacties. Let op: alleen inwoners van Nederland en België kunnen meedoen.

De winactie loopt van 9 maart 2016 tot en met 18 maart 2016. De winnaar maak ik 19 maart 2016 bekend in deze blogpost!

 

                                          

Deze winactie is afgelopen. De winnaars van de Sweet Happy Moments koekjespakketten zijn: Cora, Stefaan en Esmee! Gefeliciteerd!  Mailen jullie me je adresgegevens via vertruffelijk@gmail.com? Dan regel ik dat de koekjes jullie kant opkomen. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze heerlijke chocolade taart met een dikke laag chocoladeglazuur  misschien ook wat voor je.  Of neem eens een kijkje in de receptenindexWil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Nora

19 Reacties

 • Cora

  10 maart 2016 at 11:41 am

  Ben bijna jarig, dus zou ze graag delen met familie en vrienden die komen 🙂

 • Karin van de Merwe

  10 maart 2016 at 12:35 pm

  O wow! <3
  Dit ga ik delen met mijn manlief met wie ik vandaag precies 15 jaar samen ben. 🙂

 • anne

  10 maart 2016 at 7:05 pm

  Ik zou van deze lekkere koekjes genieten samen met mijn man, die zaterdag bij een val van de trap zwaar gekneusde ribben heeft opgelopen. Om een beetje de pijn te vergeten met iets lekkers zoals deze koekjes !! :-*

 • Nynke

  10 maart 2016 at 7:30 pm

  Dat ziet er gewoon te smakelijk uit. Ik wil het pakketje graag delen met mijn hardloopmaatje. Wij ‘mogen’ van onszelf altijd zondigen als wij een rondje hebben gelopen.

 • Lizette

  10 maart 2016 at 7:41 pm

  Ohh lekker! Fijn dat je het recept deelt! Ik zou al dol enthousiast zijn als ik de cheesecake zelf zou kunnen winnen, maar die koekjes, daar word ik ook wel blij van! Ik zou ze met mijn man opeten. We zijn nu drie maanden bezig met een personal body plan en vooral hij doet dat echt goed. Na zoveel inspanning hebben we die hemelse koekjes wel verdiend als cheat vind ik 😀

 • Rowan – sillysis.nl

  11 maart 2016 at 4:36 pm

  Ohhh wat een mooie taart zeg! Ziet er echt heel lekker uit!

 • Daphne

  11 maart 2016 at 7:16 pm

  Oh die chocolade cheesecake is echt goddelijk! De koekjes daar ga ik ook graag voor! Op maandag komen mijn schoonouders en op donderdag mijn ouders altijd oppassen, heel lief. Ze moeten beiden altijd 1,5 uur heen en terug. Dan is een kop koffie met een heerlijk koekje wel verdiend en snoep ik er graag één mee.

 • Heleen

  13 maart 2016 at 11:38 am

  Die zou ik graag eens willen proeven! 🙂

 • Stefaan Delagrange

  13 maart 2016 at 1:42 pm

  ik zou 1 doos koekjes delen met mijn jongste dochter, wij zijn allebei de grootste zoetemondjes van ons gezin.
  de 2e doos geef ik aan mijn oudste dochter, die is gek op bakken, dus print ik meteen jullie recept mee af…
  en de 3e doos neem ik mee naar het werk om de collega’s eens te trakteren !

 • Pascal pelzer

  13 maart 2016 at 2:33 pm

  Graag zou ik deze willen proeven met mijn kinderen want het zijn allemaal dingen die we heerlijk vinden

 • Esmee van de Werken

  13 maart 2016 at 5:18 pm

  Die zou ik graag willen delen met mijn lieve vriend!

 • Wendie

  13 maart 2016 at 5:25 pm

  Delen is niet zo moeilijk met alle chocolate addicts hier in huis: Danny, Esmee, Iris, Dorus, Thijs en mijzelf niet te vergeten 🙂

 • Mary Ellen

  13 maart 2016 at 8:30 pm

  Ik zou deze gaan opeten met de vrienden en vriendinnen die diep in mijn hart zitten. Die mij nooit hebben laten vallen. En ook mijn ouders die mij altijd gesteund en opgevangen hebben.

 • Fatma

  13 maart 2016 at 9:12 pm

  Dagmar, aan het eind van een werkdag, onder het genot van een heerlijke pot vers gezette pot Turkse thee genieten van die heerlijke koekjes. Als beloning. Vind je dat geen goed idee..? Zalig..

 • dieuwertje

  16 maart 2016 at 5:17 pm

  Ik zou ze delen met mijn vriendje, maar ik denk dat ik ervoor zal moeten vechten. Vriendlief is namelijk net koekiemonster af en toe 😛

 • Tamara Dekker

  16 maart 2016 at 8:31 pm

  Goedenavond,

  Wat een heerlijke taart lijkt me dit! Leuk en lekker om voor mijn moeders verjaardag te maken volgende maand.

  De sweet happy moments zou ik graag willen winnen om te delen met een vriendin die aan het herstellen is van een eetstoornis. Ze is al zo goed op weg en verdient iets lekkers om dit te vieren. Ook zal dit weer een overwinning voor haar zijn.

  Een leuke winactie, dus ik houd mijn vingers crossed!

 • Saskia

  17 maart 2016 at 1:47 pm

  Ik zou ze lekker met mijn zoontje gezellig voor de televisie met een Disneyfilm. Das toch het ultieme gelukkige moment !!!!

 • Anita H.

  17 maart 2016 at 8:58 pm

  Ik wil de koekjes wel delen met vriendinnen.

 • Nadia

  18 maart 2016 at 4:33 pm

  Oh yes, chocola is mijn guilty pleasure. Met een kopje chaai zou ik van deze verrukkelijke chocola met mijn vriendin en mijn nichtje gaan genieten en het leven (met chocola) vieren. Vive le chocolat! 😂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht