Carpaccio met gegrilde artisjok en truffel

23 juli 2020Dagmar
Blog post

Als ik had geweten dat gegrilde artisjok een heerlijke smaakcombi is met carpaccio en truffel dan had ik dit lekker gerecht beslist al veel eerder gemaakt! Superleuk en lekker als je eens een wat andere carpaccio op tafel wil zetten!

Lekker, bijzonder en verfijnd. Deze carpaccio combi met gegrilde artisjok en truffel is erg lekker en een aanrader! Maken? Het is simpel, lees snel verder!

Ingrediënten voor carpaccio met gegrilde artisjok en truffel
(voorgerecht of lunchgerecht voor 1 persoon)

100 gram rosbief in dunne plakken
5 stukjes gegrilde artisjok (ongeveer een half potje gegrilde artisjokken op olie)
wat halfgedroogde tomaatjes
wat rucola
1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes
wat gerookte zwarte sesamzaadjes
wat geraspte Parmezaan van een stuk
wat truffelolie
peper en zout

voor de truffelsaus
1 theelepel truffelmayonaise gemengd met 1 theelepel Turkse yoghurt en gekruid met peper en zout

Carpaccio met gegrilde artisjok en truffel recept
Verdeel de rosbief over een bord. Kruid met peper en zout. Rasp wat Parmezaan erover. Verdeel de stukjes artisjok en tomaat over de rosbief. Spuit toefjes truffelsaus op de carpaccio. Handig: duw de truffelsaus in een hoekje van een boterhamzakje, knip het puntje eraf en gebruik dit als handig spuitzakje hiervoor. Besprenkel de carpaccio met wat sesamzaadjes, de pijnboompitten en en wat truffelolie. Garneer tenslotte met wat rucola en serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht