Cajun hamburger met zoete aardappels

25 april 2016Dagmar

Dit is een simpele maar lekkere manier om zonder al teveel moeite een lekkere zelfgemaakte cajun hamburger met zoete aardappels op tafel te toveren. De basis voor de hamburgers is biologisch rundergehakt dat je op smaakt brengt met een cajun kruidenmix. Deze kruiden kun je kant-en klaar kopen of zelf samenstellen. Natuurlijk heb ik daarvan ook een recept voor je.  De hamburger serveer je op een lekker broodje met daarop een lichte maar heerlijke cajun yoghurt saus. De zoete aardappels in de schil die je bakt in de oven passen perfect bij de kruidige licht pittige bio hamburgers. Deze cajun hamburgers zijn ook heerlijk om te bereiden op de bbq. Simpel, lekker en snel. 


Cajun hamburger met zoete aardappel
Een lekkere zelfgemaakte hamburger op smaak gebracht met cajun kruiden met daarbij zoete aardappels in de schil uit de oven: een lekkere combinatie van licht pittig en zoet. Door wat cajun kruiden onder Griekse yoghurt te mengen maak je er een lichte maar erg lekkere saus mee die je bij de hamburger kunt serveren. 

Dit heb je nodig voor 2 personen (twee hamburgers)
200 gram biologisch rundergehakt
1/2 sjalot (gesnipperd)
1 eetlepel cajun kruiden (gekocht of zelf samengesteld)
1 eetlepel olijfolie
2 broodjes naar keuze (ik gebruikte tarwe bollen)

Voor de zoete aardappels uit de oven
300 gram zoete aardappels
2 eetlepels olijfolie

Voor de cajun yoghurt saus
2 grote eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel cajun kruiden

Naar wens garnering zoals rode paprika, rucola, augurk en/of een plakje kaas

En zo maak je de cajun hamburger met zoete aardappels
1. Verwarm de oven voor op 225 graden (elektrische oven). Schrob de aardappels schoon met bijvoorbeeld de groene kant van een nieuw schuursponsje. Snijd de aardappels in grove stukken en schep ze met 2 eetlepels olijfolie om in een ovenschaal. Bak de aardappels gedurende 40-45 minuten gaar. Schep elke 10-15 minuten om.

2. Meng het gehakt met de cajun kruiden en de gesnipperde halve sjalot. Vorm twee hamburgers van het gehakt. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak de hamburgers tot ze gaar zijn.

3. Meng de Griekse yoghurt met de cajun kruiden. Beleg de broodjes met de hamburgers en verdeel de cajun yoghurt erover. Garneer de hamburgers eventueel nog wat meer naar wens. Serveer met de zoete aardappels uit de oven.

untitled-222
Deze cajun kruiden gebruik je voor zowel de hamburger als de cajun yoghurt op smaak te brengen. Het recept voor dit cajun kruidenmengsel vind je hier.

Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht