Deze klassieker met gerookte kip, Parmezaanse kaas, zelfgemaakte dressing en zelfgemaakte croutons zet je makkelijk en snel op tafel. De kleine zelfgemaakte details maken deze salade zoveel lekkerder dan kant-en-klaar. Probeer het maar eens. Dit is een lekkere maaltijdsalade voor doordeweeks die ook bij mannen in de smaak valt  icon-smile-o 
untitled-532
Dit heb je nodig voor 2 personen
2 kropjes baby romaine sla, stronkjes weggesneden, gewassen en gedroogd
300 gram gerookte kipreepjes
een handjevol cherrytomaatjes, gewassen en in partjes gesneden
2 gekookte eieren, gepeld en in partjes gesneden
wat fijngeknipte verse bieslook
wat Parmezaanse kaas schilfers (makkelijk te maken met een dunschiller)

Voor de croutons
3 sneetjes oud brood, korsten weggesneden
wat neutrale olie
zeezout

Voor de Caesar dressing
1 eierdooier
40 gram milde mosterd
2 eetlepels witte wijn azijn
ongeveer 2-3 eetlepels water
1 ansjovisje (op olie)
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
peper naar smaak
druivenpitolie (ongeveer 50 ml, meer of minder naar smaak)

De croutons bak je in een koekenpan of in de oven (zie bereiding). Verder heb je voor het maken van de dressing een blender of staafmixer nodig.

untitled-530
En zo maak je de caesar salad
1. Maak eerst de croutons. Verwarm de oven voor op 175 graden (electrische oven). Snijd het brood in kleine stukjes en besprenkel ze met de olie. Bestrooi met zeezout en bak de croutons goudbruin en krokant in de oven (dit duurt maar een paar minuutjes). Je kan de croutons natuurlijk ook in een koekenpan bakken. Verwarm daarvoor wat olie en bak de croutons goudbruin en krokant. Bestrooi ze met wat zeezout. Laat afkoelen.

2. Maak nu de dressing door alle ingrediënten behalve de druivenpitolie met een staafmixer te mengen. Schenk de olie er druppelsgewijs bij tot er een egale saus ontstaat. Als de saus wat te dik is verdun je hem met een beetje extra water. Breng naar wens op smaak met wat peper.

3. Hussel de sla door enkele eetlepels van de dressing. Schik de sla op de borden, en vul ze aan met de tomaatjes, kip, kaas, croutons en bieslook. Dressing die je over hebt kun je afgesloten een paar dagen bewaren in de koelkast.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze Griekse salade misschien ook wat voor jou. Of heb je meer zin in spaghetti met gehaktballetjes ? Of neem eens een kijkje in de receptenindex.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

One Response to Caesar salad

  1. Lena schreef:

    Mmmmm zalig! Ik bestel graag een Ceasar salade als ik ergens ga lunchen, maar zelf heb ik het nooit gemaakt. Ik ben geen crouton-fan, zonder mag vast ook wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk