Als je nog op zoek bent naar een fles lekkere bubbels dan is deze Sparkling Muscat Ottonel van Puklavec & Friends misschien iets voor je. De bubbels zijn verkrijgbaar bij supermarkt Jumbo voor ongeveer € 9.99 per fles. Hieronder vind je mijn beschrijving en indruk van deze mousserende wijn.

Herkomst: Oost Slovenië
Druivensoort: Muscat Ottonel
Alcoholpercentage: 10 %
Smaak: halfdroog met een licht zoetje.

Bijzonderheden: Uit het etiket op de fles valt op te maken  dat de druiven voor deze wijn handgeplukt zijn. Dat vind ik fijn om te weten, wist je dat bij machinaal geplukte druiven alles mee tot wijn wordt geperst? Takjes, insecten, een verdwaalde sigarettenpeuk… Dat zal de smaak echt niet ten goede komen, los van of je dit überhaupt zou willen proeven. Wijn van machinaal geplukte druiven laat ik om die reden voor wat hij is.

Mijn conclusie: Een heerlijk aperitief. Heel aangenaam om te drinken dankzij het aangename zoetje. Sommige bubbels zijn (te) droog maar deze drinkt heerlijk aangenaam weg. Makkelijk te drinken. Het alcoholpercentage is wat lager dan gemiddeld maar ondanks de fruitige smaken is hij zeker niet te zoet. Kortom: lekkere bubbels en een echte aanrader als aperitief! Goede prijs/kwaliteit verhouding. En fijn dat je deze wijn gewoon bij de wekelijkse boodschappen kunt meekopen.

Lekker bij: als aperitief. Volgens het etiket daarnaast niet bij zoete desserts.

Mijn cijfer: een 8 van 10

untitled-7
Het geluid van een kurk die van de fles knalt: 1 van mijn favoriete geluiden. Ook van jou? Deze heerlijke bubbels raad ik je van harte aan.

untitled-166
 Foto’s: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk