Broodstengels van bladerdeeg met kaas

10 september 2015Dagmar

untitled-570

Toen ik wat bladerdeeg over had besloot ik er wat broodstengels van te bakken. Lekker voor bij de soep en een leuke manier om restjes op te maken die anders weggegooid zouden worden.  De broodstengels zijn heel makkelijk om te maken. Snijd (wat restjes) bladerdeeg in repen en draai ze een paar keer rond (hoeft niet persé, je kunt ze natuurlijk ook recht laten). Leg ze op wat bakpapier en bestrooi ze met wat geraspte Parmezaanse kaas, peper, zout en wat gedroogde oregano (of andere kruiden of kaas die jij lekker vindt). Bak de stengels ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde (electrische) oven op 170 graden of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

untitled-571
Een leuke en lekkere manier om restjes (blader)deeg op te maken deze broodstengels. Je kunt lekker varieren door er bijvoorbeeld wat fijngehakte olijven of zongedroogde tomaatjes over te strooien. Of wat dacht je van zoute kaasstengels met grof zeezout?

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze mini tarte tatin appeltaartjes misschien ook wat voor jou. Of neem eens een kijkje in de receptenindex.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht