Allerlei leuke dingen bedenken a la de mystery box van Masterchef Australia. Dat is wat ik doe met de foodybox van Kroon op het Werk die ik regelmatig mag ontvangen. In deze box zit altijd een leuke verzameling van (nieuwe) producten waar ik iets mee mag doen. In de herfst foodybox 2016 zat onder andere een Kip cervelaat van Stegeman. Laat ik nou dol zijn op cervelaat! Toen ik deze cervelaat proefde bedacht ik dat hij naast op een borrelplankje ook heerlijk zou passen in de eiersalade die ik eerder dit jaar maakte. Het resultaat: heerlijke kip cervelaat eiersalade! 
Broodje kip cervelaat eiersalade
Deze kip cervelaat eiersalade is supersimpel om te maken. Je hebt 1x het recept voor deze eiersalade nodig + 50 gram in zeer kleine blokjes gesneden Stegeman kip cervelaat. Schep de blokjes cervelaat onder de eiersalade en beleg er de twee Italiaanse bollen mee. Tadaah! Je lunch voor twee personen is klaar.

Wat zou je nog meer kunnen doen met de kip cervelaat?
Nou, in de erwtensoep lijkt deze cervelaat me ook erg lekker (i.p.v. rookworst). Of droog wat schijfjes in de oven en verkruimel ze. Heerlijk over soep of salade. Gebruik de cervelaat in plaats van salami op zelfgemaakte pizza broodjes. Met veel kaas natuurlijk.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze chocoladetaart met een dikke laag chocoladeglazuur misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk