Op Pinterest en bij collega foodbloggers zag ik al een paar keer dit watertandende lekkere brood met kaas en kruidenboter uit de oven voorbij komen. Ik kon deze geweldige lekkkere smaakcombinatie al bijna proeven en besloot dan ook m’n eigen versie te maken met Turks brood.

Ken je die plasticachtige plakjes smeltcheddar? Niet bepaald verantwoord maar ik heb er een zwak voor… Deze cheddar moest en zou in mijn versie van dit lekkere scheurbrood! Verder ging ik voor de combinatie met zelfgemaakte kruidenboter. Natuurlijk kun je ook kant-en-klaar gebruiken, maar zelfgemaakt is zoveel lekkerder. Dit lekkere brood waar je lekker uit kunt ‘plukken’ is trouwens ook een lekker borrelhapje.

Aan jullie reacties te zien op facebook lijkt het jullie in elk geval een heel goed idee om dit brood zelf maar eens snel te maken. Je kunt trouwens ook lekker varieren met de vulling. Ik geef je een paar lekkere variatietips. Maar nu verklap ik je snel hoe je het brood van de foto’s maakt:

Brood met kaas en kruidenboter uit de oven
Om dit brood met kaas en kruidenboter uit de oven te maken heb je 1 Turks brood nodig (van ongeveer 400 gram), 100 gram kruidenboter en ongeveer 6-8 plakjes smeltcheddar in reepjes  van 1.5 cm breed gesneden. Snijd het brood kruiselings in, maar net niet door. Smelt de boter en verdeel deze tussen de stukjes opengesneden brood en stop er stukjes kaas tussen. Bak het Turks brood in ongeveer 8 minuten goudbruin of totdat de kaas is gesmolten in een voorverwarmde oven van 200 graden (uitgaande van een electrische oven). Dat is alles…Geniet ervan!

Variatietips:
– Vervang de cheddar door verkruimelde mozzarella en de kruidenboter door pesto;
– Ook lekker met sriracha (pittige chilisaus) en mozzarella of cheddar voor een pittige twist;
– Houd je van pittig? Leef je uit met sambal badjak en in stukjes gesneden Indische gehaktballetjes als vulling. Serveer met een kommetje crème fraîche. Mmm!
– Borrelbrood met kaas en ui: altijd een goed idee.

untitled-229
Het brood met kaas en kruidenboter uit de oven smaakt heerlijk bij deze Franse uiensoep. Een topcombinatie! Het recept vind je hier.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze chocoladetaart met een dikke laag chocoladeglazuur misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

4 Responses to Brood met kaas en kruidenboter uit de oven

  1. Wat ziet dit er lekker uit zeg! En lekker makkelijk om te maken, daar houd ik wel van 🙂

  2. Maris schreef:

    Lekker! Ik heb laatst zo’n brood gemaakt pesto <3 zoooo lekker. Kruidenboter en kaas moet ook wel een top combinatie zijn.

    Dat met die cheddar kaas heb ik ook, zo lekker, ondanks dat ik weet dat het troep is :')

  3. riet schreef:

    leuk idee ik heb er van genoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk