Blauwe bessen yoghurt cake

11 juli 2017Dagmar

Met dit makkelijk recept maak je een heerlijke blauwe bessen yoghurt cake. En lekker dat hij is! Laatst at ik cake met yoghurt en ik was meteen verkocht. Wat ontzettend lekker! Toen ik werd uitgedaagd om met Stapleton yoghurt iets lekkers te bedenken kwam ik al snel op het idee om deze heerlijke blauwe bessen yoghurt cake te maken. Deze yoghurt is romig en mild van smaak en toen ik hem proefde wist ik meteen  dat deze ook geweldig lekker zou smaken in een cake. En of dat zo was! Door deze cake in een taartvorm te bakken, te glazuren en te decoreren met blauwe bessen en viooltjes wordt hij extra mooi en feestelijk. Graag vertel ik je hoe je dit plaatje van een blauwe bessen yoghurt cake zelf ook kunt maken!

Blauwe bessen yoghurt cakeBlauwe bessen yoghurt cake
Blauwe bessen yoghurt cake
Blauwe bessen yoghurt cake
Deze blauwe bessen yoghurt cake met de Stapleton yoghurt is heerlijk. Leuk om zo’n yoghurt cake helemaal zelf te maken. je hebt er helemaal geen cakemix voor nodig! In Nederland zijn de varianten blauwe bessen en kersen verkrijgbaar, maar Stapleton heeft nog veel meer lekkere smaken waarvan ik hoop dat ze ook snel op de Nederlandse markt komen icon-smile-o  De melk die voor deze yoghurt wordt gebruikt is afkomstig van Engelse Jersey koeien. In de yoghurt zitten geen smaak-, kleurstoffen of kunstmatige additieven. In dit recept wordt de blauwe bessen yoghurt gebruikt. Zooo lekker! 

Ingrediënten voor de blauwe bessen yoghurt cake
100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
200 gram poedersuiker
200 gram bloem
150 gram blauwe bessen yoghurt van Stapleton
50 gram verse blauwe bessen + optioneel 2 handjes extra om te decoreren
3 eieren
2 theelepels bakpoeder
een snufje zout
Voor het glazuur: 120 gram poedersuiker en 2 eetlepels water
optioneel: eetbare bloemen om mee te decoreren

Verder heb je een mixer, een taartvorm van 22 cm en bakspray nodig

Blauwe bessen yoghurt cake recept
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (electrische oven).

2. Mix de boter met de gezeefde poedersuiker zacht en romig. Zeef de bloem boven de kom met het boter-suiker mengsel. Doe eieren, bakpoeder, en het snufje zout erbij. Mix 5 minuten op medium snelheid. Plet de 50 gram blauwe bessen een beetje met een vork. Schep de blauwe bessen en de stapleton blauwe bessen yoghurt erbij en meng alle ingrediënten gelijkmatig. Doe dit niet meer met de mixer omdat je dan de bessen kapot maakt maar bijvoorbeeld met een spatel.

3. Spray de bakvorm in met bakspray. Verdeel het beslag over de taartvorm en bak gedurende zo’n 55 minuten in de oven. Als een prikker schoon uit de vorm komt dan is de cake klaar.

4. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm.  Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rek. Maak het glazuur al de cake helemaal is afgekoeld door 120 gram gezeefde poedersuiker met 2 eetlepels water te mengen tot een dik glazuur. Verdeel het glazuur over de cake. Decoreer naar wens met blauwe bessen en eetbare viooltjes.

Blauwe bessen yoghurt cake
Niet alleen een lust voor het oog, deze blauwe bessen yoghurt cake is ook nog eens ontzettend lekker!

Kijk voor meer informatie over Stapleton op de website.
Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de Stapleton yoghurt werd aan me toegestuurd en ik bedacht er dit lekker recept mee.

3 Reacties

 • Truusdebruijn

  12 juli 2017 at 10:20 am

  Lekker…..waar koop je de blauwe bessenyoghurt van Stapleton?

  1. Dagmar

   12 juli 2017 at 6:08 pm

   Hoi Truus, de stapleton blauwe bessen yoghurt is in elk geval bij (de grotere) Albert Heijn verkrijgbaar. De kersen variant is trouwens ook erg lekker!

   1. Truusdebruijn

    19 juli 2017 at 12:32 pm

    Dank je Dagmar👍

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht