• Categorie: Zoet
  • Gepubliceerd op: juli 11, 2017
  • Geschreven door:

Met dit makkelijk recept maak je een heerlijke blauwe bessen yoghurt cake. En lekker dat hij is! Laatst at ik cake met yoghurt en ik was meteen verkocht. Wat ontzettend lekker! Toen ik werd uitgedaagd om met Stapleton yoghurt iets lekkers te bedenken kwam ik al snel op het idee om deze heerlijke blauwe bessen yoghurt cake te maken. Deze yoghurt is romig en mild van smaak en toen ik hem proefde wist ik meteen  dat deze ook geweldig lekker zou smaken in een cake. En of dat zo was! Door deze cake in een taartvorm te bakken, te glazuren en te decoreren met blauwe bessen en viooltjes wordt hij extra mooi en feestelijk. Graag vertel ik je hoe je dit plaatje van een blauwe bessen yoghurt cake zelf ook kunt maken!

Blauwe bessen yoghurt cakeBlauwe bessen yoghurt cake
Blauwe bessen yoghurt cake
Blauwe bessen yoghurt cake
Deze blauwe bessen yoghurt cake met de Stapleton yoghurt is heerlijk. Leuk om zo’n yoghurt cake helemaal zelf te maken. je hebt er helemaal geen cakemix voor nodig! In Nederland zijn de varianten blauwe bessen en kersen verkrijgbaar, maar Stapleton heeft nog veel meer lekkere smaken waarvan ik hoop dat ze ook snel op de Nederlandse markt komen icon-smile-o  De melk die voor deze yoghurt wordt gebruikt is afkomstig van Engelse Jersey koeien. In de yoghurt zitten geen smaak-, kleurstoffen of kunstmatige additieven. In dit recept wordt de blauwe bessen yoghurt gebruikt. Zooo lekker! 

Ingrediënten voor de blauwe bessen yoghurt cake
100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
200 gram poedersuiker
200 gram bloem
150 gram blauwe bessen yoghurt van Stapleton
50 gram verse blauwe bessen + optioneel 2 handjes extra om te decoreren
3 eieren
2 theelepels bakpoeder
een snufje zout
Voor het glazuur: 120 gram poedersuiker en 2 eetlepels water
optioneel: eetbare bloemen om mee te decoreren

Verder heb je een mixer, een taartvorm van 22 cm en bakspray nodig

Blauwe bessen yoghurt cake recept
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (electrische oven).

2. Mix de boter met de gezeefde poedersuiker zacht en romig. Zeef de bloem boven de kom met het boter-suiker mengsel. Doe eieren, bakpoeder, en het snufje zout erbij. Mix 5 minuten op medium snelheid. Plet de 50 gram blauwe bessen een beetje met een vork. Schep de blauwe bessen en de stapleton blauwe bessen yoghurt erbij en meng alle ingrediënten gelijkmatig. Doe dit niet meer met de mixer omdat je dan de bessen kapot maakt maar bijvoorbeeld met een spatel.

3. Spray de bakvorm in met bakspray. Verdeel het beslag over de taartvorm en bak gedurende zo’n 55 minuten in de oven. Als een prikker schoon uit de vorm komt dan is de cake klaar.

4. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm.  Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rek. Maak het glazuur al de cake helemaal is afgekoeld door 120 gram gezeefde poedersuiker met 2 eetlepels water te mengen tot een dik glazuur. Verdeel het glazuur over de cake. Decoreer naar wens met blauwe bessen en eetbare viooltjes.

Blauwe bessen yoghurt cake
Niet alleen een lust voor het oog, deze blauwe bessen yoghurt cake is ook nog eens ontzettend lekker!

Kijk voor meer informatie over Stapleton op de website.
Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de Stapleton yoghurt werd aan me toegestuurd en ik bedacht er dit lekker recept mee.

3 Responses to Blauwe bessen yoghurt cake

  1. Truusdebruijn schreef:

    Lekker…..waar koop je de blauwe bessenyoghurt van Stapleton?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk