Biefstuk salade met truffeldressing

5 augustus 2014Dagmar

In de zomer is het altijd lekker en fijn om snel een lichte hoofdmaaltijd te kunnen maken. Salades zijn daar uitermate geschikt voor. Natuurlijk is deze salade ook heel lekker om tijdens andere seizoenen te eten. Een all-time favourite! Klaar binnen 15-20 minuten.

Dit heb je nodig voor 2 personen
2 biefstukjes, op kamertemperatuur en drooggedept
1 bakje champignons, schoongemaakt
1 krop gemengde sla, gewassen en gedroogd
truffeldressing (eventueel zelfgemaakt op basis van truffelmayonaise)
wat verse Parmezaanse kaas, geschaaft
wat peper en zout
wat (room)boter

biefstuk salade
Een makkelijke en lekkere snelle lichte maaltijdsalade. Deze wordt met wat truffeldressing extra lekker.

En zo maak je deze lauwwarme biefstuk salade met truffeldressing
1.  Bak de champignons in 2 gedeeltes of in 2 pannen goudbruin op middelhoog-hoog vuur in (room)boter. Door niet alle champignons tegelijk te bakken bruinen ze mooi. Zoals Julia Child zei: “Don’t crowd the mushrooms!”

2. Bak ondertussen de biefstukjes naar de gewenste garing. Laat het vlees na bereiding even rusten in aluminiumfolie. Tip:kijk ook eens naar mijn handige tips over het bakken van een perfecte biefstuk

3. Maak de salade op met de truffeldressing, Parmezaan en champignons.

4. Snijd de biefstukjes in stukjes en voeg deze toe aan de salade.

Tips: desgewenst kun je nog wat geroosterde pijnboompitjes toevoegen of een andere soort nootjes. Ook lekker met kipfilet en/of (zelfgebakken) croutons.

Lijkt dit je een lekker recept? Neem dan ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

Foto: Shutterstock, gesponsord door Instituut Feliz

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht