In de zomer is het altijd lekker en fijn om snel een lichte hoofdmaaltijd te kunnen maken. Salades zijn daar uitermate geschikt voor. Natuurlijk is deze salade ook heel lekker om tijdens andere seizoenen te eten. Een all-time favourite! Klaar binnen 15-20 minuten.

Dit heb je nodig voor 2 personen
2 biefstukjes, op kamertemperatuur en drooggedept
1 bakje champignons, schoongemaakt
1 krop gemengde sla, gewassen en gedroogd
truffeldressing (eventueel zelfgemaakt op basis van truffelmayonaise)
wat verse Parmezaanse kaas, geschaaft
wat peper en zout
wat (room)boter

biefstuk salade
Een makkelijke en lekkere snelle lichte maaltijdsalade. Deze wordt met wat truffeldressing extra lekker.

En zo maak je deze lauwwarme biefstuk salade met truffeldressing
1.  Bak de champignons in 2 gedeeltes of in 2 pannen goudbruin op middelhoog-hoog vuur in (room)boter. Door niet alle champignons tegelijk te bakken bruinen ze mooi. Zoals Julia Child zei: “Don’t crowd the mushrooms!”

2. Bak ondertussen de biefstukjes naar de gewenste garing. Laat het vlees na bereiding even rusten in aluminiumfolie. Tip:kijk ook eens naar mijn handige tips over het bakken van een perfecte biefstuk

3. Maak de salade op met de truffeldressing, Parmezaan en champignons.

4. Snijd de biefstukjes in stukjes en voeg deze toe aan de salade.

Tips: desgewenst kun je nog wat geroosterde pijnboompitjes toevoegen of een andere soort nootjes. Ook lekker met kipfilet en/of (zelfgebakken) croutons.

Lijkt dit je een lekker recept? Neem dan ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

Foto: Shutterstock, gesponsord door Instituut Feliz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk