Houd jij ook zo van gerechtjes in de categorie ‘weinig moeite, groots effect’? Dan is dit supersimpel maar superlekker keukenwondertje echt iets voor jou! Het klinkt zo simpel -biefstuk met tomaten- maar ik beloof je dat als je dit eenmaal hebt geproefd, je het waarschijnlijk héél snel nog eens zal maken. Er komt geen poespas bij kijken, maar dat is juist de kracht van dit recept.

Doordat je cherrytomaatjes meebakt met de biefstuk worden ze heerlijk zoet. Door tijdens het bakken voorzichtig op de tomaatjes te drukken loopt er wat sap uit en krijg je een superlekkere volle tomatenjus waar je hart een vreugdesprongetje van zal maken. Dit biefstuk met tomaten recept is tover je binnen een kwartiertje op tafel na een drukke dag maar is ook zeker een aanrader als je gasten hebt. Dit onweerstaanbaar lekker recept is geïnspireerd op een recept van Nigel Slater. Mmm, ik ben er dol op! Klaar binnen 15 minuten. 

biefstuk met tomaten
Zo maak je deze biefstuk met tomaten: dep het biefstukje droog en kruid met zout. Smelt een flinke klont boter en bak het biefstukje in de gewenste garing. Bak ongeveer 180 gram cherry tomaatjes van goede kwaliteit mee. Ik probeerde de heerlijke zoete cherry tomaatjes van Looije, een echte aanrader. Houd de biefstuk warm tussen het velletje aluminiumfolie en kruid met peper. Ondertussen dat de biefstuk rust bak je tomaatjes nog even door, zo worden ze nog zoeter en lekker kruidig. Druk voorzichtig op de tomaatjes zodat er sap uit loopt. Serveer de tomaten(jus) na 5 minuten met de biefstuk. Naar wens kun je er nog wat gestoomde groenten bij serveren, bijvoorbeeld gestoomde bimi, groene asperges of broccoli bijvoorbeeld. Te lekker!

Tip: kijk ook eens naar mijn handige tips voor het bakken van een perfecte biefstuk.

Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

NB: De Looije cherrytomaatjes zaten in een speciale foodybox in die aan me werd toegestuurd. Ik combineerde ze in dit lekkere gerecht. Wil je meer weten over deze tomaatjes? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk