• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: juli 28, 2014
  • Geschreven door:

Deze lamsburgers draai je makkelijk en snel in elkaar met behulp van een keukenmachine. Verse spinazie kun je bijvoorbeeld bakken, maar ook rauw verwerken in een salade. Bij dit gerecht wordt er een Griekse salade van gemaakt met een eenvoudige maar lekkere zelfgemaakte dressing. Samen met  wat (Turks) brood en wat lekkere bijpassende dipsausjes een lekker en compleet diner. Klaar binnen een half uurtje.

Dit heb je nodig voor 2 personen
Voor de lamsburgers
250-300 gram lamsgehakt
1 kleine rode ui
5 verse muntblaadjes
kneepje rode peperpasta
1 eierdooier
zeezout
peper
1/2 theelepel venkelzaad
1 theelepel kurkuma
snufje gemalen kruidnagelpoeder

Voor de salade
200 gram verse spinazie
1/2 blok feta, in langwerpige schijfjes of blokjes
1/2 ui in zo dun mogelijke ringen
1/3 komkommer in schijfjes
1 tomaat in schijfjes
een paar olijfjes (naar wens)

Voor de saladedressing
60 ml olijfolie extra vierge
1/2 teen knoflook
2 eierdooiers
1 theelepel dijon mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn
zeezout en peper

marokkaanse lamsburgers-2
Zo zou je deze lamsburgers kunnen serveren, op een mooie grote schaal met stukken gescheurd brood, frisse groenten en allerlei bijpassende sausjes. 

Bereiding
Bereiding lamsburgers
1. Mix alle ingrediënten voor de lamsburgers behalve het gehakt in een grote keukenmachine. Voeg het lamsgehakt toe, mix opnieuw, en maak er met natte handen burgers van.
2. Verhit olie in een koekenpan met anti aanbaklaag en braad de lamsburgers aan beide zijden mooi bruin. Maak ondertussen de salade.

Bereiding salade
1. Was en droog de spinazie zo nodig. Verwijder de steeltjes van de spinazie door elk blaadje in de lengte dubbel te vouwen en de steel eruit te trekken.
2. Voeg de overige ingrediënten aan de salade toe.

Bereiding saladedressing
1. Meng alle ingrediënten in een kleine keukenmachine en lepel de dressing over de salade.

Serveertips
Lekker met Turks brood en dipsausjes zoals tzaziki, yoghurt munt dip, harissa en hummus. Als je ook nog afsluit met verse muntthee en amandelkoekjes heb je lekker in Oosterse sferen kunnen genieten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk