• Categorie: Drankjes
  • Gepubliceerd op: december 18, 2014
  • Geschreven door:

Scroppino: een heerlijk Italiaans aperitiefje op basis van romig ijs, lekkere bubbels en friszoete Limoncello. Een soort milkshake voor volwassenen dus : ) Kan jij het bij 1 glaasje houden? Het is zo ontzettend lekker, dus ik niet : ) Voor 4 personen zet je 4 champagneglazen een half uurtje in de koelkast. Schep 4 bollen slagroomijs of citroensorbetijs met 6 eetlepels Limoncello (Italiaanse citroenlikeur) in een blender en mix tot een romig geheel. Klop er dan 200 ml prosecco door. Schenk in de gekoelde glazen en proosten maar. Op een mooi begin van de feestdagen en van het kerstdiner!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze white hot chocolate misschien ook wat voor jou.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

scroppino6

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Aperitief met roomijs, limoncello en prosecco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk