Amuse van coquille met zeekraal en romige schaaldierensaus

5 december 2020Dagmar
Blog post

Onlangs heb ik zeekraal ontdekt en die zilte zeegroente vond ik zo’n lekkere combinatie met schaaldieren dat ik deze lekkere amuse bedacht van coquile met zeekraal en romige schaaldierensaus! Heerlijk in een vismenu en een mooi begin van het (kerst)diner.

Dat is nog eens een lekkere amuse! Een hele lekkere combinatie dit.
Tip: combineer meer gerechten in je menu met de bisque die je voor de schaaldierensaus nodig hebt!

Ingrediënten voor amuse van coquille met zeekraal en romige schaaldierensaus

Per persoon heb je nodig
1 mooie superverse coquille klaar voor gebruik
ongeveer 10 gram zeekraal
vloeibare bakboter, olijfolie en roomboter
peper en zout

voor de schaaldierensaus
per persoon 1 a 2 eetlepels van dit romige schaaldierensaus recept (1 eetlepel is 15 ml dus de hoeveelheid saus van het recept is voldoende voor 5 tot 10 personen)

Amuse van coquille met zeekraal en romige schaaldierensaus recept
1. Laat de coquilles een paar minuten op kamertemperatuur komen. Spoel de zeekraal af onder stromend water en verwijder evt. houtachtige uiteindes. Dep droog. Bak de zeekraal ongeveer 2 minuten in wat olijfolie. Kruid met peper maar niet met zout (is al zilt genoeg). Verwarm de romige schaaldierensaus. Houd warm tot gebruik

2. Dep de coquilles droog. Kruid met een beetje zout. Verhit wat vloeibare boter, olijfolie en roomboter tot de boter bruin gekarameliseerd is. Bak de coquilles twee minuten aan elke kant in een hete pan tot ze mooi goudbruin gekarameliseerd zijn. Haal ze uit de pan en kruid met peper.

Verdeel de zeekraal over diepe bordjes. Leg hier een coquille op en lepel wat van de schaaldierensaus erover (dat kun je natuurlijk ook sjiek aan tafel doen). Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht