Amuse soepje van knolselderij en truffel

13 december 2014Dagmar

Dit amuse soepje van knolselderij en truffel is een zalig en veelbelovend begin van een speciaal etentje. De truffelolie die je er vlak voor het serveren indruppelt maakt er een heel bijzonder gerechtje van. Leuk om dit soepje in kleine glaasjes te schenken die je op een mooi dienblad uit serveert. Je kan het prima van tevoren bereiden en zowel warm en koud serveren. Ik ben dol op dit amuse soepje!

Amuse soepje van knolselderij en truffel
Amuse soepje van knolselderij en truffel
Dit heerlijke amsue soepje met knolselderij en truffel  is een heerlijk hapje en een echte aanrader. De truffelolie die je er vlak voor het serveren in de soep druppelt geeft een extra lekkere dimensie aan dit knolselderij crème soepje. 

Dit heb je nodig voor het amuse soepje van knolselderij en truffel (amuse voor 8 personen)
400 gram knolselderij, geschild en in even grote stukjes gesneden
400 ml kippenbouillon
100 ml droge witte wijn
4 eetlepels slagroom
1 sjalot, gesnipperd
wat olijfolie
wat truffelolie van goede kwaliteit
wat versgemalen peper en zout
wat citroensap
wat verse tijmblaadjes ter garnering

Verder nodig: 8 kleine glaasjes of mini kopjes van 120 cl. Eventueel met theelepeltjes erbij.

Zo maak je dit amuse soepje met knolselderij en truffel
1. Bak het gesnipperde sjalotje glazig in wat olijfolie op middelhoog vuur.

2. Doe de stukjes knolselderij erbij en bak deze 5 minuten mee. Blus vervolgens af met de witte wijn.

3. Doe als de witte wijn bijna helemaal is ingekookt de bouillon erbij. Kook zachtjes gedurende 20 minuten.

4. Pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep als je hem te grof vindt. Doe de slagroom erbij en roer goed door. Je soepje is nu klaar.
Vlak voor het serveren strooi je een klein beetje versgemalen zwarte peper en zout over elk glaasje met soep. Doe in elk glaasje wat druppeltjes truffelolie en garneer eventueel met verse tijmblaadjes.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is het recept biefstuk-rodewijnsaus-knolselderijpuree misschien ook wat voor jou. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, foto’s en bereiding: Dagmar

1 Reacties

  • Den Haag

    27 december 2016 at 9:00 pm

    Gister heb ik zo’n soepje gegeten tijdens een kerstdiner. Jeetje, dat was lekker! Een hemelse combinatie! 🙂 Bedankt voor dit recept. IK ga het morgen maken!!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht