• Categorie: Nieuws
 • Gepubliceerd op: augustus 30, 2017
 • Geschreven door:

Hier is deel vier van mijn avontuur ‘Alleen op culinaire retraite. Durf ik dat?’. Nu ik heb besloten alleen op reis te gaan heb ik de titel maar eens aangepast  icon-smile-o In deze blog vertel ik jullie graag wat meer over mijn plannen in bella Italia.

Mijn grootste voornemen is om te doen waar ik zin heb. Dat zou het volgende kunnen zijn:
– Luisterboeken. Sinds kort heb ik een abonnement op Storytel. Daarmee kan ik luisterboeken (een nieuw werkwoord?)vanaf m’n telefoon. Ook offline, ideaal mocht ik geen wifi hebben in het appartement.  Ik zie me al op m’n dakterras zitten. Met een glas wijn natuurlijk. Of cappucino afhankelijk van het tijdstip.
– Koken en uit eten gaan. Hier verheug ik me al weken op! Ik heb dankzij tripadvisor de beste restaurants opgezocht en kan niet wachten om bijvoorbeeld zeeegel (ricca di mare in het Italiaans) te proeven. Verder hoop ik ergens een zwarte truffel te kunnen kopen en daarmee iets lekkers te maken. Een typisch Italiaans gerecht dat ik graag wil uitproberen is gnocci (spreek uit njokkie). Een soort pasta van aardappel en bloem. Ik heb al zo vaak gelezen dat goede gnocci als wolkjes zo luchtig zijn en ik ben reuze benieuwd hiernaar!

Verder heb ik al 1 excursie geboekt via Get your guide. Aanstaande vrijdag ga ik een city and food tour doen van de stad Bari. Dat leek me een leuke manier om kennis te maken met de stad en om dankzij een local erachter te komen wat de leukste en mooiste plekjes zijn. Vanuit daar kijk ik verder. Ik denk erover om een fiets te huren zodat ik erop uit kan en de omgeving kan ontdekken. En nu ga ik snel de laatste dingen inpakken, want mijn vlucht vertrekt vanavond! Natuurlijk ben ik erg benieuwd hoe ik het zal vinden om alleen op reis te zijn en vooral om te ervaren hoe het is om alleen te zijn met mezelf. Nu het eraan komt vind ik het toch best spannend. Gaat alles wel goed? Ga ik me niet enorm vervelen? Is het wel leuk om daar een hele week in m’n eentje te zijn? Ik hoor de vragen in mezelf maar besluit er niets mee te doen. Met name het afgelopen jaar heb ik ervaren dat er niets mis (sterker nog!) mee is om uit m’n comfort zone te komen. Daar aan die andere kant liggen vaak mooie dingen, nieuwe inzichten en leuke ervaringen. En dat is waar ik voor ga.

Tot over een weekje! Ciao!

Wil je nog even teruglezen hoe ik op het idee kwam om alleen op reis te gaan? Dat doe je hier:

Alleen op culinaire retraite. Durf ik dat? #1
Alleen op culinaire retraite. Durf ik dat? #2
Alleen op culinaire retraite. Durf ik dat? #3

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Tekst: Dagmar

5 Responses to Alleen op reis. Dat durf ik #4

 1. Tim schreef:

  Heel veel plezier en inspiratie gewenst

 2. Anne-Marie schreef:

  Veel plezier! Geniet van la bella Italia

 3. Stephanie schreef:

  Heel veel plezier Dagmar! Benieuwd naar je verhalen en hoe alles zal smaken!

  Groet Stephanie

 4. Léanne schreef:

  You rock girl!😘 Heel veel plezier en ( culinair) GENIETEN !!!!
  Safe travels😎

 5. Kyra schreef:

  Super super dapper en gaaf dat je dit ‘gewoon’ doet! Enjoy! Liefs, Kyra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk