• Categorie: Nieuws
  • Gepubliceerd op: juni 18, 2017
  • Geschreven door:

Hier is deel twee van mijn avontuur ‘Alleen op culinaire retraite. Durf ik dat?’. Nu ik de beslissing heb genomen om alleen op reis te gaan is de eerstvolgende vraag waar mijn culinair reisje naartoe zal gaan. Wordt het wijnslurpend Frankrijk verkennen? Elke lunch andere tapas bestellen in Spanje? Of misschien olijven plukken en zelf olijfolie persen in bella Italia?

Mijn belangrijkste wens is om niet te lang te hoeven reizen. Dus kijk ik welke bestemmingen er allemaal zijn vanaf het dichtsbijzijnde vliegveld bij mij in de buurt. Het aantal bestemmingen vanaf Maastricht-Aachen airport is niet bijzonder groot maar dat maakt het kiezen eigenlijk een stuk makkelijker. Op de website springt 1 bestemming meteen in mijn oog: Bari in Italië. Ik heb er meteen een goed gevoel bij hoewel ik nog nooit van deze stad in de hak van Italië heb gehoord. Bari is de hoofdstad van het Italiaanse Apulië, ookwel Puglia genoemd. Het ligt aan zee en dat is een leuke ontdekking. Waar zee is zijn stranden en havens. Dus ik krijg meteen allerlei visioenen van allerlei heerlijke pasta’s, pizza’s en dampende schalen vol heerlijke vis, schaal- en schelpdieren. Delizioso! Ik zie me al ’s morgens over lokale marktjes struinen, me vergapend aan verse groente en fruit, heerlijk sappig en rijp door al die Italiaanse zon. Ter plekke een recept bedenkend wat ik diezelfde avond na de siësta zal bereiden in mijn cucina. Hoe meer ik lees over Bari, hoe enthousiaster ik word. Als ik dan ook nog lees dat in het centrum van Bari een grote overdekte markt is die Eataly heet en het Italiaanse walhalla is voor culinaire lekkerbekken ben ik om.

Eataly, here I come!

In mijn volgende artikel vertel ik jullie over mijn zoektocht naar mijn ideale verblijfsplek in Bari. Addio (tot ziens)!

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Tekst en foto: Dagmar

3 Responses to Alleen op culinaire retraite. Durf ik dat? #2

  1. Stephanie schreef:

    Ik ben heel benieuwd naar het vervolg!

  2. Heidy schreef:

    Écht ontzettend leuk en erg benieuwd naar je ervaring! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk