• Categorie: Zoet
  • Gepubliceerd op: januari 19, 2016
  • Geschreven door:

Dit zalig toetje bestaat uit laagjes aardbeienroom, cake en verse aardbeien. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig, het is makkelijk om te maken en klaar binnen 20 minuten. Je kunt het prima een dag van tevoren maken, dus ideaal voor bijvoorbeeld een verjaardag of etentje. En last but not least: het is ook nog eens lekker. Niet vreemd natuurlijk, want in feite is het een stukje aardbeien slagroomtaart in een glaasje. My kind of dessert! Redenen genoeg om dit lekker toetje snel te maken, toch?  icon-smile-o 

untitled-225
Hartstikke leuk om deze aardbeien trifle in mooie glazen te serveren dan zie je de laagjes aardbeienroom, cake en aardbeien mooi zitten. In plaats van (water)glazen kun je bijvoorbeeld ook wijnglazen gebruiken om de aardbeien trifle te serveren. 

Dit heb je nodig voor 4 personen (4 porties)
400 ml slagroom
5-6 eetlepels Pur Natur aardbeien jam
4 cupcakes of plakken cake (grof verkruimeld)
8 grote aardbeien (in stukjes)

Verder heb je een spuitzak en spuitmondje nodig om de aardbeienroom mooi in de glazen te spuiten.

En zo maak je deze heerlijke aarbeien trifle
1. Klop de slagroom stijf en roer de aardbeienjam eronder. Vul een spuitzak met het aardbeien-slagroom mengsel.

2. Spuit in elk glas een bodempje aardbeien slagroom. Verdeel de cake of cupcake kruimels vervolgens over de glazen en spuit hier de rest van de slagroom over. Eindig met een laagje verse aardbeien. Bewaard gekoeld en afgedekt tot serveren.

Tips:
– Strooi nog wat (verkruimelde) schuimpjes over de glaasjes vlak voor het serveren: zalig!
– Dep de cake of cupcakes in bijvoorbeeld wat aardbeienlikeur, voor als je trifle een tic mag hebben.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze chocoladetaart met een dikke laag chocoladeglazuurmisschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de Pur Natur aadbeien jam werd aan me opgestuurd en ik bedacht er dit lekkere recept mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk