Aardappelgratin met extra veel kaas

15 november 2020Dagmar
Blog post

Met dit recept maak je een lekkere aardappelgratin met extra veel kaas. Ik ben dol op dat lekkere gegratineerde toplaagje, yum! De aardappels zelf zijn romig en zacht en extra lekker door de toevoeging van o.a. tijm en gekarameliseerde ui. Een heerlijk klassiek bijgerecht, lekker voor bij een uitgebreide maaltijd. En je kunt hem prima voorbereiden. Ideaal voor de feestdagen dus bijvoorbeeld!

Deze lekkere klassieker maken? Lees snel verder hoe je deze lekkere aardappelgratin met extra veel kaas maakt!

Ingrediënten voor aardappelgratin met extra veel kaas
(bijgerecht voor 2 personen)
500 gram aardappels
2 rode uien
1 teentje knoflook
300 ml kookzuivel light
4 eetlepels kalfsfond
4 eetlepels paddenstoelenbouillon
een mespuntje gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel gedroogde tijm
75 gram geraspte gruyère
peper en zout
vloeibare boter
een maizena papje van 1 eetlepel maizena en een beetje water

Verder heb je een ovenschaal nodig.

Aardappel gratin met extra veel kaas recept 
1.Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van 2-3 mm. Snijd ze even dun voor een gelijkmatige garing. Spoel de aardappelschijfjes af en laat ze uitlekken. Dep ze droog. Snipper de ui en pers de knoflook uit.

Let op: hoe dikker je de aardappelschijfjes snijdt hoe langer ze nodig hebben om te garen.

2. Bak de uien licht goudbruin in wat boter en bak vervolgens de knoflook en tijm 2-3 minuten mee. Schenk de kookzuivel erbij met de paddenstoelenbouillon, nootmuskaat en kalfsfond en kruid met peper en zout. Bind tot een wat dikkere saus met een maizenapapje.

3. Schik de aardappelschijfjes gelijkmatig in de ovenschaal en schenk de saus erover. Bedek met de kaas en bak de gratin zo’n 45-55 minuten in de oven of totdat de kaas goudbruin is gegratineerd en lekker bubbelt. Eet smakelijk!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht