• Categorie: Vis
  • Gepubliceerd op: april 13, 2017
  • Geschreven door:

Met dit recept met je een warme aardappel salade met gerookte makreel, crème fraîche, mierikswortel en veldsla. Supersimpel, maar erg lekker. Ik zag deze smaakcombinatie bij een recept van de BBC en wist meteen dat dit een erg lekkere smaakcombi moest zijn. Toen ik een lekkere gerookte makreel in huis kreeg maakte ik er dit licht hoofdgerecht mee. Superlekker met wat bruin stokbrood.

Aardappel salade met gerookte makreel
Aardappel salade met gerookte makreel
Aardappel salade met gerookte makreel
Aardappel salade met gerookte makreel
Warme aardappel salade met gerookte makreel, crème fraîche, mierikswortel en veldsla. Een lekker en licht hoofdgerecht met makreel. Makreel is een vette vis, wat inhoudt dat deze meer dan 10 % vet bevat. Vis eten is vooral belangrijk vanwege de visvetzuren (onverzadigde vetzuren die met name in vis voorkomen). Bron: voedingscentrum

Dit heb je nodig voor de aardappel salade met gerookte makreel
(licht hoofdgerecht voor 2 personen)
200 gram gerookte makreelfilet
400 gram aardappels
75 gram veldsla
6 eetlepels crème fraîche
1/2 theelepel mierikswortel
zwarte peper uit de molen

Zo maak je de aardappel salade met gerookte makreel
1. Schrob de aardappels schoon met de grove kant van een schuursponsje. Snijd ze in stukken en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar in gezouten water. Meng de creme fraiche en mierikswortel in een kom en breng met op smaak met zwarte peper uit de molen. Schep de gare aardappels in deze kom. Schep de aardappels door de saus.

2. Verdeel de veldsla, aardappels en in grove stukken gescheurde makreelfilet over de borden. Serveer met bruin brood.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Geïnspireerd op dit recept van de BBC
NB: de gerookte makreel waar ik dit gerecht mee maakte zat in de foodybox Pasen die ik mocht ontvangen en is afkomstig van het Nederlands visbureau.

 

One Response to Aardappel salade met gerookte makreel

  1. Maris schreef:

    Lekkere combinatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk