Deze aardappel kerst sterren zijn een superleuk, supersimpel en superlekker feestelijk bijgerechtje. Je steekt de sterren met behulp van een metalen koekjesvorm uit plakken aardappel. Je bakt ze even in de oven en je hebt een leuk decoratief bijgerechtje. En dat staat natuurlijk hartstikke leuk op je bord. Door ze in de oven te bakken – en niet in de pan – behouden ze mooi hun vorm. 

untitled-331
In plaats van een ster vormpje zou je ook een kerstboom vormpje kunnen gebruiken. Ook hartstikke leuk! Of wat dacht je van aardappel hartjes voor Valentijn? 

Dit heb je nodig voor 4 personen
(12 stuks, 3 per persoon)

ongeveer 8 grote iets kruimige aardappels, geschild *
neutrale olie, bijvoorbeeld arachide olie
zeezout uit de molen
een koekjesvorm in de vorm van een ster

* Tips:
– Van de aardappel die je overhoudt na het uitsteken van deze kerst sterren, zou je een puree kunnen maken voor bijvoorbeeld pommes duchesse. Klik hier voor het recept om zelf pommes duchesse te maken.
– Let op: de aardappels moeten groot genoeg zijn voor het vormpje dat je wilt gebruiken.

En zo maak je deze mooie aardappel kerst sterren
1. Verwarm de oven minimaal 10 minuten voor op 250 graden (electrische oven). Snijd ongeveer 1-2 cm dikke plakken aardappel en steek er met een koekjesvorm de sterren uit.

2. Schik de sterren in een ovenschaal. Besprenkel ze royaal met de olie en bestrooi ze met wat zout. Bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin. Keer ze halverwege de baktijd om.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze broodstengels van bladerdeeg misschien ook wat voor jou. Of wat dacht je van heerlijke zoete tomaatjes uit de oven? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Responses to Aardappel kerst sterren

  1. Tim schreef:

    Goed gelukt vandaag. Weer een “wapen” in m’n culinair arsenaal erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk